Manuele Lymfedrainage/Pressotherapie

Manuele lymfedrainage voor lymfoedeem, lipoedeem en cellulite.

Door een soort van pompbeweging zal het (gestagneerde)vocht naar de lymfeknopen gemasseerd worden.Het is een zachte en rustige massage

Ook goede resultaten bij oa:

Zwelling na operatie, trauma, sportletsel (verstuikingen)
Spataderen of rusteloze benen
Overbelasting van spieren/gewrichten
Bevorderen wondgenezing/littekenvorming
Soepel houden van gewrichten;
Tegen gaan van spierverslapping;
Versterken van de afweerfunctie van het lichaam en bevorderen van gezondheid
Versneld afvoeren van toxische afvalstoffen (detoxen).
Bloeduitstortingen.
Reuma (ontstekingen),Slijtage.
Klachten aan het zenuwstelsel ; bijv M.S. , gezichtsverlamming, migraine.
Klachten als gevolg van stress ; bijv slapeloosheid, concentratieverlies, constipatie, diarree, hoofdpijn.
Keel-, neus-, en ooraandoeningen.
Huidproblemen ; bijv chronische eczeem, acné, littekens.

Maar zeer zeker ook bij lymfoedeem en lipoedeem effectief

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.

Lipoedeem is een chronische en ernstige aandoening van het vetweefsel waarbij grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van de heupen, dijen, knieën en onderbenen en soms ook armen zit. Vaak ook erg pijnlijk.

Voor meer informatie kunt u terecht bij lymfoedeem.nl en www.mldv.nl

Helaas wordt bij deze aandoening vaak een verkeerde diagnose gesteld en daardoor een verkeerde behandeling geadviseerd.

Wij kunnen bij een dergelijke aandoening eventueel adviseren welke artsen en klinieken hier gespecialiseerd in zijn.

Lymfedrainage behandeling voor cellulite

Lymfedrainage bestrijdt de vochtophoping en vermindert de vorming van cellulite, door het lichaam aan te sporen afvalstoffen af te voeren en te helpen voorkomen door de huid en onderhuids bindweefsel soepel te maken.

 

Pressotherapie (compressie)/ Manuele Lymfedrainage

Pressotherapie is een techniek die gebruikt wordt bij zowel de cosmetische therapie, fysiotherapie, oncologie als angiologie (arteriële doorbloedingsstoornissen) voor drainage en om oedeem in bloedvatenstelsels en lymfestelsels te reduceren. Het activeert de circulatie van het (bloed)vaatstelsel en het lymfestelsel en stimuleert hierdoor de absorptie van extracellulair vocht en draineert dit naar de organen.

Bij pressotherapie krijgt u een lymfedrainagepak aan. Het pak is onderverdeeld in meerdere delen die zich langzaam aan met lucht vullen. Deze methode richt zich op uw lymfesysteem. Door een luchtdrukmassage van buik, heupen, armen en benen en lymfedrainage te combineren wordt de circulatie in uw lymfesysteem en bloedvaten verbetert.Het pak is onderverdeeld in meerdere delen die zich langzaam aan met lucht vullen en weer leegloopt. Deze methode richt zich op uw lymfesysteem. Door de zachte druk worden de lymfevaatjes open gezet, waarna de afvalstoffen verwijderd worden.

Het lymfesysteem is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. De lymfe is een kleurloze stroperige vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Ze representeren ongeveer vijftien procent van ons totale lichaamsgewicht. Wanneer de lymfecirculatie niet meer goed werkt, zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende.

Naast het verminderen van vet- en vochtophopingen, als behandeling voor adertjes, een zogenoemde sinaasappelhuid of vermoeide benen (restlesslegs). Ook kunt u pressotherapie inzetten als nabehandeling van liposuctie of operaties. De massagetechniek is rustig en zacht, wat voor een pijnloze en aangename ontspannende behandeling zorgt.