Massage

Gezond door massage

Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen.

Massage heeft een positieve invloed op o.a.;

  De aanmaak van oxytocine neemt toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen en komt de energie weer terug.

   Verlichting brengen bij vele soorten spierstijfheid en spiervermoeidheid. Mensen die gestresst zijn hebben vaak last van spierpijn of spieren die vast zitten omdat hun houding te verkrampt is.

    Kan bijdragen aan de genezing van blessures, zoals peesontstekingen of bindweefselbeschadigingen

     Klassieke massage techniek is veilig en effectief voor het verminderen van pijn en het verbeteren van functioneren van patiƫnten met artrose. De behandeleffecten zijn groot. Omdat van veel medicijnen tegen artrose bijwerkingen gemeld worden kan massage een goede aanvulling zij.

     De behandeling;

     Alle massagetechnieken hebben als doel voor u te ontspannen.

     Na de behandeling

     Bied ik u water of thee aan die u in alle rust kunt opdrinken.

     Het is belangrijk dat u veel water drinkt na een massage

     Massages zijn dehydrerend. Door het kneden van de spieren wordt het vocht uit de weke delen (het weefsel onder de huid) naar de bloedsomloop getransporteerd en daarvandaan naar de nieren. Veel mensen moeten daarom vaak plassen direct na een massage. Het verlies aan vocht moeten aangevuld door het drinken van water.
     Dan is er nog de kwestie van metabolische afval die wordt geproduceerd door de spieren gedurende de dag. Wanneer uw spieren strak aanvoelen (hoge spierspanning) of wanneer er een knoop in de spieren(triggerpoints) zit zal de circulatie geremd worden en ontstaan er ophopingen van afvalstoffen. Het lichaam zal de afvalstoffen niet kunnen afvoeren. Door massage ontspannen de spieren en zal de bloedsomloop stimuleren zodat het afval afgevoerd kan worden waarna het weer naar de nieren getransporteerd wordt.